Juniorski reprezentativci BiH u kick boxu putuju u Španiju

EVROPSKO PRVENSTVO

Treninzi i pripreme juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kick boxu su završene i naši mladi predstavnici, između ostalih i veoma uspješni Edin Sinanović, najbolji junior na Prvenstvu BiH ove godine, spremni su za Evropsko prvenstvo na koje putuju sutra ( 21. august), prenosi novinska agencija Patria.  

Ovo značajno takmičenje održat će se od 23. do 29. avgusta u San Sebastianu u Španiji. Reprezentativci naše zemlje nadaju se dobrim rezultatima.

– Edin Sinanović, član kick boxing akademije “Ilidža” i juniorski reprezentativac BiH, osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu koje je u junu održano u Nišu u Srbiji. Taj veliki trijumf bio nam je odlična provjera, ali nam je dao i vjetar u leđa kada je u pitanju takmičenje koje je pred nama u Španiji.

Naši momci su vrijedno i predano trenirali i spremni dočekuju novi izazov i protivnike. Ja lično vjerujem da ćemo ponoviti uspjeh sa Balkanskog prvenstva i nakon naših košarkaških kadeta nastaviti uspješan niz bosanskohercegovačkih mladih sportista u Evropi- kazao je Nermin Bašović, trener kick boxing akademije “Ilidža”  i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine koji je iste godine proglašen za najboljeg sportistu u BiH.

nap.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close