Juniorke BiH poražene od Mađarske

Ženska juniorska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Mađarske s 3:1 u meču za plasman od 17. do 20. mjesta na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Ostravi (Češka).

Jedinu pobjedu za bh. selekciju u ovom meču ostvarila je Emina Hadžiahmetović. U prvom susretu Sanja Miloica je poražena od Leile Imre s 3:0, a rezultat je izjednačila Hadžiahmetović pobjedom od 3:2 nad Csillom Nagypal. Lili Takacs je pobjedom nad Ajlom Kovač od 3:0 donijela svojoj reprezentaciji novu prednost, a Leila Imre je savladala Emina Hadžiahmetović s 3:0 za konačni trijumf mađarske selekcije.

Mlade bh. stonoteniserke u nastavku takmičenja borit će se za 19. mjesto, a protivnice će im biti Španjolke. Meč se igra danas u 15 sati. Na EP-u nastupa i muška kadetska reprezentacija BiH, koja je prvu fazu završila s pobjedom i dva poraza u grupi. Savladali su Vels sa 3:0, a poraženi su od Izraela (3:0) i Luksemburga (3:1).

U nastavku takmičenja bh. kadeti nastupaju u N-grupi sa selekcijama Estonije i Španije. U prvom meču jutros su poraženi od Španije s 3:0. Marko Vučija je poražen od Carlosa Vedriela sa 3:0, a Luka Matković od Ivana Pereza sa 3:2. U dubl-meču Matković i Vučijak su poraženi od Pereza i Vedriela sa 3:0.

U drugom kolu danas u 15 sati bh. kadeti igraju protiv Estonije. Pojedinačno prvenstvo Evrope počinje u srijedu.

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close