Judo: Rijad Dedeić osvojio srebrenu medalju na Balkanskom prvenstvu

Član Judo kluba “Bosna” i student Burch univerziteta Rijad Dedeić osvojio je drugo mjesto na Balkanskom judo prvenstvu održanom u Sofiji, 5. septembra 2015. godine za seniore

(Piše: S.K. – novovrijeme.ba)

Rijadu je ovo šesto takmičenje na balkanskom prvenstvu. Do sada je osvojio četiri prva mjesta i dva puta je bio drugoplasirani. Pobjeda mu je izmakla za dlaku jer je ovogodišnjeg pobjednika dobio u svim grupnim fazama takmičenja.

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom. Mislim da sam odbranio boje naše zastave i ponosno ponio titulu drugoplasiranog na ovogodišnjem takmičenju. Ovo je za mene jako dobar uvod za predstojeća takmičenja. Sada me očekuju pripreme za evropsko prvenstvo i evropski kup“, kazao je Dedeić te dodao da je zahvalan ljudima koji su bili uz njega i podržali ga kako u toku priprema tako i na odlasku u Sofiju.

“Zaista se moram zahvaliti svom Judo klubu “Bosna” koji je moja moralna i finansijska podrška. Također, veliku zahvalnost upućujem i Burch univerzitetu koji su uz mene svaki put“, kazao je Rijad Dedeić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close