Ostali sportoviSport

Judo: Aleksandra Samardžić sedma na EP -u u Varšavi

Bosanskohercegovačka judašica Aleksandra Samardžić osvojila je sedmo mjesto na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi, javlja Fena.

Devetnaestogodišnja članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva u kategoriji do 70 kg zablježila je jednu pobjedu i dva poraza.

Na startu turnira savladala je predstavnicu Kosova Lorianu Kuka, u 2. kolu izgubila je meč od Njemice Giovanne  Scoccimarro. Nastup na EP-u okončala je borbom u repesažu u kojoj je poražena od Poljakinje Katarzine Klys.

Zlatnu madalju u kategoriji do 70 kg u konkurenciji 22 prijaljene takmičarke osvojila je Holanđanka Sanne Van Dijke.

U četvrtak, prvog dana takmičenja nastupio je Petar Zadro, koji je u kategoriji do 66 kg učešće završio u 2. kolu. Na startu turnira pobijedio je Jusufa Nurkovića iz Crne Gore, dok je u narednoj borbi poražen od Slovenca Adriana Gomboca.

Preostalo troje bh. predstavnika na borilište će izaći u subotu, posljednjeg dana takmičenja. U kategoriji do 100 kg Borislav Bogdanić će se u 1. kolu boriti protiv Slovaka Milana Randla, Harun Sadiković (više od 100 kg) će za protivnika imati Azerbejdžanca Ušangi Kokaurija, dok će se najbolja bh. judašica Larisa Cerić u najtežoj ženskoj kategoriji više od 78 kg na startu eliminacija sastati s Hrvaticom Ivanom Marinić.

Na EP-u učestvuje više od 400 judaša i judašica iz 42 zemlje.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close