Jovana Gajić zaštitno lice 30. Nivea bh fashion week-a Sarajevo

Jovana Gajić je zaštitno lice 30. jubilarnog Nivea bh fashion week-a Sarajevo, a u prilogu donosimo intervju s ovom mladom manekenkom.

Cijenim i poštujem rad svih naših dizajnera koji iz sezone u sezonu imaju kontinuitet u dizajniranju kolekcija i koji se trude i rade, te koji uspijevaju uprkos teškim vremenima napraviti svoje nove kolekcije, prikazati svoju maštu i sposobnost za dizajn – rekla nam je Jovana Gajić, zaštitno lice 30. jubilarnog Nivea BH Fashion
Week Sarajevo.

Čast da bude zaštitno lice ovogodišnjeg 30. Jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, pripala je Jovani Gajić. Kako se Jovana osjeća zbog toga obzirom da je izabrana za zaštitno lice u zaista velikoj konkurenciji djevojaka?

Kada su mi javili da sam izabrana da budem zaštitno lice predstojećeg događaja bila sam jako iznenađena ali i sretna što sam upravo ja zaštitno lice jubilarne 30. sezone Nivea BH Fashion Week Sarajevo u okviru kojeg će se predstaviti najuticajniji dizajneri koji su obilježili prethodnih 15 godina, kao i drugi dizajneri koji su svoju karijeru gradili na BH Fashion Week Sarajevo baš kao i svi mi domaći manekeni iz cijele Bosne i Hercegovine. Nisam očekivala ovako nešto, ali mi svakako prija i veoma sam polaskana.

Tko je radio snimanje fotografije, styling, make up i frizuru i kako je proteklo snimanje?

Bilo je to nezaboravno snimanje uz puno zabave i smijeha sa izuzetnom ekipom. Haljina koju nosim je iz jedne od predivnih kolekcija naše kreatorke Svjetlane Prole, fotografiju je radio Aleksandar Arsenović, a make up i frizura su djelo Koste Miljkovića.

Šta je Jovana sve radila u svojoj dosadašnjoj karijeri u svijetu mode? Šta mislite koliko će vam titula zaštitnog lica 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO pomoći u karijeri. Koju reklamu biste najviše izdvojili a koju modnu reviju?

Radila sam mnoge revije na prostoru BiH, kao i nekoliko kataloga za modne kuće u Istanbulu. Reklama koju bih najviše izdvojila na dosadašnjim revijama bila bi upravo ova, izbor za zaštitno lice, a revija bi definitivno bila 2011. godine u Banjaluci. Nadam se da ću i u buduće imati mnogo prilika za rad, kako u BiH, tako i u inostranstvu.

U jakoj konkurenciji na takmičenju „Best Model BiH“ u organizaciji modne agencije Abc Models, stručni ocjenjivački žiri proglasio Vas je za pobjednicu 2010., godine. Da se ocjenjivačka komisija vodila kvalitetom potkrijepljuje i činjenica da je i žiri svjetskog takmičenja upravo vas izabrao i za djevojku kojoj je dodjeljena lenta „Best Physic“ takmičenja. Koliko ste se prije dodjele titule bavili manekenstvom?

Prije dodjele titule, manekenstvom sam se bavila nešto duže od jedne godine, a dobijanjem lente na svjetskom takmičenju opravdala sam odluku našeg žirija, zbog čega mi je posebno drago.

Uskoro ćete prošetati i pistama najznačajnijeg modnog događaja u našoj zemlji 30. jubilarnog „NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO“ koji počinje 26.03. i završava se 28.03. 2013 godine. Koliko Vam znači učešće u ovom projektu u kojem samo najznačajnija imena iz svijeta mode sudjeluju.

Znači mi mnogo, jer je ovo jedini modni događaj u našoj zemlji koji afirmira kako domaće modne dizajnere, tako i nas manekene iz BiH.

Koliko se dugo bavite manekenstvom? Oni koji vas poznaju kažu da izuzetno ozbiljno pristupate poslu, da se maksimalno trudite obaviti svoj dio posla profesionalno. Koliko su te vrline česte kod bh. manekenki na kastinzima?

Manekenstvom se bavim pune tri godine. A što se tiče ostalih manekenki, stvarno ne mogu reći ništa loše što se tiče njihove odgovornosti, jer se veliki broj njih trudi da svoj posao obavi kako treba, dok s druge strane naravno da ima izuzetaka, ali njih ne želim da komentarišem.

Koje bh. modne dizajnere i modne kuće preferirate. Koje kreacije su Vas tokom prošlogodišnje sedmice mode posebno dojmile i da li ste postali vlasnica nekih.

Ima par kreatora čije su kreacije stvarno prelijepe i interesantne, ali ne bih nikoga izdvajala. Cijenim i poštujem rad svih naših dizajnera koji iz sezone u sezonu imaju kontinuitet u dizajniranju kolekcija i koji se trude i rade, te koji uspijevaju uprkos teškim vremenima napraviti svoje nove kolekcije, prikazati svoju maštu i sposobnost za dizajn.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close