Edin danas otvara fan shop, te se na Mojmilu druži sa djecom

Napadač Manchester Citya i bh. reprezentacije Edin Džeko, jučer je proslavio svoj 27. rođendan, a danas će na Mojmilu u dvorani Ramiz Salčin (15 sati), zajedno sa suigračima iz reprezentacije i dječacima i djevojčicama okupljenim oko Specijalne ambasade, odigrati nesvakidašnju utakmicu.

“Želio sam proslaviti rođendan sa onima čija mi podrška najviše znači – djecom”, poručio je napadač Manchester Citya, koji će zajedno sa Ibiševićem, Ibričićem, Svrakom, Vranješem, Medunjaninom, Begovićem i specijalnim gostom Adnanom Ćatićem, na teren istrčati naspram 27 dječaka i djevojčica.

Dakle, u isto vrijeme će na terenu dvorane u Mojmilu biti 27 dječaka i djevojčica, naspram pet-šest reprezentativaca, a u gledalištu će isključivo biti mališani, kojima su N/FSBiH i UNICEF proteklih dana podijelili ulaznice.

Nakon utakmice i revijalnog programa, Edin i prijatelji će odvojiti vrijeme za slikanje i dijeljenje autograma okupljenim mališanima, nakon čega će i zvanično započeti pripreme za kvalifikacionu utakmicu koja će se igrati 22. marta u Zenici protiv Grčke.

“Ideja je bila da na jednom mjestu okupimo dječake i djevojčice, te da javnosti pošaljemo poruku koja glasi: zajedno sa djecvom, govorimo o mogućnostima. Želja mi je da ovim pokažemo koliko su za djecu sa umanjenim sposobnostima, važne sportske prilike i bavljenje fizičkim aktivnostima. Moji saigrači i ja navijamo za njih i nadamo se da će naša poruka pomoći da se sport učini dostupnim svakom djetetu”, poručio je Džeko i dodao:

“Sport za djecu sa umanjenim sposobnostima je neophodan dio terapije i odrastanja, iako veliki broj njih nema potrebnu podršku ni priliku za to. Želim da svi govorimo o njihovim mogućnostima, umjesto o poteškoćama”, riječi su našeg dijamanta.

Također, napadač nogometne selekcije BiH i najbolji strijelac svih vremena naše reprezentacije Edin Džeko, danas će u društvu selektora Safeta Sušića, te velikog prijatelja Adnana Ćatića, otvoriti prvi zvanični fan shop nogometne reprezentacije BiH.

Iz N/FSBiH su najavili i nekoliko iznenađenja za posjetioce fan shopa, čije je svečano otvaranje predviđeno u 13.30, kada će biti upriličeno i dodijeljivanje čeka sa donacijom za Dječiji dom Bjelave.

Podsjetimo, Edin Džeko je putem eBay aukcije ponudio svoje dvije majice sa natpisima Happy New Year i Za moje mahalce, na prodaju. Prvi pokušaj, zbog nesavjesnosti pojedinaca, nije uspio, da bi na internoj ponudi Džekine majice ipak bile prodate za veliku sumu novaca.

Ime najizdašnijeg ponuđača za Džekine biće otkriveno na samom otvaranju fan shopa, kada će Edin, zajedno sa čovjekom koji je i kupio majice, predati ček direktoru Doma za djecu bez roditeljskog staranja Saudinu Đurđeviću.

Inače, ponuda fan shopa će uključiti oko 300 proizvoda, a vrlo brzo taj broj bit će mnogo veći. Intenzivno se radi i na pripremi online prodaje na www.bhfanshop.ba kako bi se navijačima bh. reprezentacije širom planete omogućila kupovina proizvoda s logom reprezentacije.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close