Josipović: Nećemo prestati slaviti Oluju

Predsjednik Ivo Josipović u subotu je komentirao odlazak premijera Zorana Milanovića u Australiju i kazao kako je put u Australiju opravdan.

‘Mislim da ne trebamo raspravljati je li trebalo otići danas ili sutra ili već prije. Australija i Novi zeland imaju priličan gospodarski potencijal, ali i veliku hrvatsku dijasporu. Ne smije se dogoditi da ih zanemarimo. Načelno mislim da je dobro, možda je trebalo i prije otići u Australiju da se održe ti kontakti. Moja su očekivanja s jedne strane da se otvori put određene gospodarske suradnje, a s druge strane da se ojačaju naše veze sa dijasporom. Pitanje troška uvijek je zanimljivo, no ne mislim da je bitna razlika u cijeni između odlaska u Australiju ili neku dalju europsku zemlju toliko važna da bismo zanemarili ova dva velika aspekta – gospodarska suradnja i moguće -investicije’, rekao je Josipović.

Ujedno je komentirao i tužbu za genocid, kao i zahtjev da se u Hrvatskoj 5. kolovoza prestane slaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

‘ Bez obzira na to što iz susjedstva očekuju da prestanemo slaviti Oluju, mi to sasvim sigurno nećemo. Oluja je akcija u kojoj je Hrvatska osigurala svoju slobodu i teritorijalni integritet. Mi smo sada jedno zrelo, demokratsko društvo, koje cijeni svoju povijest, cijeni svoj obrambeni rat. Ali naravno tamo gdje je bilo zločina, pa i s naše strane, smo spremni reagirati’, istaknuo je Josipović.

dnevnik.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close