Edin Džeko među sedam najpoznatijih muslimana svijeta

Internet stranica onislam.net koja se bavi promocijom civilizacijskih vrijednosti i kulture objavila je listu najpopularnijih muslimana koje su izabrali muslimani diljem svijeta glasajući za njih putem interneta, javlja Anadolu Agency (AA).

Među muslimanima zvijezdama koji su svojim uspjesima i dostignućima obilježili 2013. godinu nalazi se i reprezenativac Bosne i Hercegovine i igrač Manchester Cityja Edin Džeko.

Osim njega, osobe koje su u protekloj godini ostavile najviše traga u muslimanskoj javnosti, prema ovoj stranici, su još Jasser Auda, Tariq Ramadan, Hanan Chehata, Nazma Khan, Samah El-Shafiey i Sami Zeidan.

Navodi se da su muslimani iz mnogim zemalja širom svijeta izabrali pomenutih sedam muslimana, koji su, prošle godine poslom kojim se bave dali veliki doprinos u zajednicama i zemljama gdje se nalaze ali i u svijetu.

“Ovih sedam muslimana je izabrano za ‘Muslimane zvijezde 2013. godine’ zbog njihovih dostignuća koja su doprinijela razvoju cijelog čovječanstva”, navodi se na ovom portalu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close