Josip Pejaković: Ovako se ne brani BiH

Na današnjim protestima mogle su se vidjeti mnoga poznata lica grada Sarajeva koja su mirno posmatrale cijeli događaj. Od Emira Suljagića i Ermina Brave pa sve do Josipa Pejakovića. U izjavi za Radiosarajevo.ba Pejaković je kazao da su današnji protesti izmakli kontroli.  

“Ja sam učestvovao u ozbiljnim protestima 1992. godine u kojima je sudjelovalo  200.000 ljudi. Ovo su protesti koji su potpuno izmakli kontroli. Ne postoji niti jedan normalan građanin koji bi ovakvo nešo podržao, jer ovdje ni policija ni  ova djeca ne znaju šta će”, kazao je Pejaković.

Kako je dodao, on iskreno žali zbog ovakvog razvoja događaja. “Onaj ko može da ujedini ove što ruše i ove druge koji ne daju da ruše, taj će spasiti Bosnu, sve drugo je iluzorno. Podrška Polihemu zbog loših poteza vlasti do ovoga je puno stvari. Ovdje nema ni Tuzle ni Polihema ni nezadovoljnih radnika već anarhista koji su vidjeli da gori zgrada u Tuzli i Zenici pa su htjeli to i ovdje provesti. Niko normalan ovo ne može podržavati. Ne želim da budem drveni heroj, ali sam 1992. godine stao pred 200.000 ljudi i pozvao ih da brane domovinu. Ovako se ne brani BiH“, kazao je Pejaković.

E.F., Radiosarajevo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close