Još jedna tužna priča iz bh. sporta: Gigant sa Skenderije pred gašenjem!

Rečenice koje slijede predstavljaju posljednji vapaj sportskog giganta iz glavnog grada Bosne i Hercegovine – RK Bosna Sarajevo, koji se nalazi pred gašenjem…

Šest kola Rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine je odigrano u dosadašnjem toku prvenstva, a uprkos svim problemima, Rukometni klub Bosna Sarajevo nastavlja da se takmiči. Kada sagledamo realno situaciju oko našeg Kluba i sve probleme, koji izviru iz sata u sat, te na izostanak podrške i pomoći od značajnih privrednih subjekata, na pitanje, da li će Bosna uspješno završiti jesenji dio polusezone, ne možemo dati odgovor…, navodi se u saopštenju članova radne grupe RK Bosna Sarajevo.
Isključivo velikim, bespoštednim angažmanom istinskih zaljubljenika u bosnine boje, Klub uspijeva teškom mukom disati u najtežim trenucima svoje uspješne i bogate historije, ostavljen da svoju borbu za život vodi sam. Klub se svakodnevno susreće sa problemima prilikom organizacije domaćih, ali i odlaskom na gostujuće utakmice, obzirom da Klub ne posjeduje dovoljna finansijska sredstva, a neizbježne, tekuće obaveze se prije svega plaćaju iz kućnih budžeta dobrih ljudi, kojima je Bosna i dalje svetinja.
Uz sve probleme i kočnice, sa kojima se najtrofejniji bosanskohercegovački rukometni klub susreće, moramo dodati ispod prosječno suđenje, zahvaljujući kojem je bodovni učinak Bosne manji, nego što bi trebao biti. Također, u proteklim danima Klub je iz medija saznao da nije uvršten u šemu TV prijenosa, što dodatno potvrđuje nezavidan položaj u kojem se Klub nalazi, te činjenicu da u bosanskohercegovačkom rukometu postoji težnja da grad Sarajevo ima dva rukometna Kluba, a da među njima ne bude Bosne, odnosno da se onaj najtrofejniji, najveći, u tišini i bezprimjetno povuće, ugasi…

 

rk-bosna-2
Bez podrške privrednih subjekata, bez pomoći drugih struktura, bez normalnih uslova za odigravanje utakmica, Rukometni klub Bosna ovim putem poziva sve one, koji su u mogućnosti da pomognu Klubu, koji je u svojoj, ne tako davnoj historiji, gradu Sarajevu i državi dio mnogo radosti i sreće svojim sjajnim nastupima. Bosna želi biti ono što je bila, jer to je u našim genima, ali bez podrške i pomoći u najtežim trenucima, to neće uspjeti, čak što više, egzistencija Kluba je dovedena pod znak pitanja.
Sve ljude dobre volje, privredne subjekte i ostale, koji žele pomoći Bosni da polusezonu privede kraju, mogu se javiti putem e-mailarkbosnasa@gmail.com, a svaki oblik pomoći ćemo objeručke prihvatiti, jer rečenice koje ste pročitali, predstavljaju posljednji vapaj sportskog giganta iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, stoju u saopštenju RK Bosna Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close