Još jedna delegacija iz Turske posjetila našu općinu

Općine Fojnica i  Umraniye iz Turske, su se bratimile prije skoro šest godina. Od tada traje veoma dobra saradnja ove dvije općine na raznim poljima. Obzirom da Fojnica danas obilježava Dan općine prijatelji iz Turske, općine Umraniya, su  svakako prisustvovali ovoj svečanosti. Delegacija općine Umraniya je ovu priliku iskoristila i za posjetu našoj općini. Tursku delegaciju predvodio je načelnik ove općine Hasan Can koji je za medije izjavio:

˝U vašoj blizini nalazi se općina Fojnica koja je pobratim sa našom općinom, a obziro da ona danas obilježava svoj 640 rođendan, oni su nas pozvali da uveličamo njihov praznik i mi smo naravno to prihvatili. Ovdje smo već treći dan i već smo razgovarali sa više načelnika u BiH, a naravno u Visokom je na mjesto načelnice došla jedna gospođa, a grad je birajući gospođu Amru Babić učinio revoluciju, birajući jednu gospođu koja se istiće sa svojom islamskom ličnošću i tradicijom i zbog toga sam htio da upoznam grad Visoko i načelnicu ove općine. Došli smo da čestitamo na izboru i poželimo puno uspjeha načelnici, a ja sam uvjeren da će se dešavati samo pozitivne stvari u ovom gradu.˝

Načelnica Babić izrazila je zadovoljstvo sa još jednom posjetom delegacije iz Turske koja će nadamo se za cilj imati ostvarivanje bolje saradnje u sferi visočke privrede i ekonomije, te svim drugim sferama života.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close