ĆATIĆ KUPIO DŽEKINE MAJICE ZA 11.000 DOLARA

U prepunoj dvorani Ramiz Salčin u sarajevskom naselju Mojmilo, Edin Džeko i njegovi suigrači iz nogometne reptrezerntacije BiH odigrali su revijalno-humanitarnu utakmicu za djecu sa posebnim potrebama.

 

U okviru obilježavanja Džekinog 27. rođendana, UNICEF i Nogometni savez BiH, a po posebnoj želji našeg dijamanta, organizovali su utakmicu na kojoj su se pojavili, uz Džeku, i Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Vedad Ibišević, Ognjen Vranješ, Asmir Begović, te bokser Adnan Ćatić. Zbog povrede, na klupi je ostao Miralem Pjanić, koji je ovom prilikom bio i selektor.

 

Drugu ekipu činilo je 27 dječaka i djevojčica sa posebnim potrebama iz cijele BiH kao i mališani sarajevskih osnovnih škola koji su imali priliku fotografisati se sa svojim nogometnim idolima. Sam susret bio je svojevrstan spektakl u kojem su razdragani mališani pokušali postići što više pogodaka protiv reprezentativaca naše zemlje, koji su cijelo vrijeme sa osmijehom na licu igrali ovaj susret.

U poluvremenu utakmice nastupio je i dječiji hor Čengić Vila koji je izrecitovao pjesmu “Nemoj mi se rugati”, uz prevod na znakovni jezik, nakon čega je odigrano i drugo poluvrijeme.

Po završetku utakmice nastupio je pravi stampedo na parket dvorane u Mojmilu, a mališani, ali i odrasli, željeli su sliku više sa Džekom i ostalim reprezentativcima, koji su cijelih sat vremena i više strpljivo dijelili autograme velikom broju mališana.

Inače, u dvorani na Mojmilu pojavilo se preko 1.000 dječaka i djevojčica, a mnogi od njih imali su i rođendanske poklone za Edina Džeku, koji je ostao dirnut.

“Hvala svima na najljepšim željama i čestitkama za rođendan. Uživao sam na Mojmilu u društvu sjajnih mališana. Bilo je zaista prelijepo i još jednom se zahvaljujem svima koji su došli…”, kazao je Džeko, kojeg je nakon utakmice u svlačionici posjetio i Valentin Inzko, poželjevši mu sreću u utakmici protiv Grčke.

“Navijam svim srcem za BiH i osobe poput tebe i tvojih suigrača”, poručio je Visoki predstavnik u BiH našem dijamantu.

U gledalištu je bio i selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić koji je kratko kazao:

“Znam koliko on čini za ljude širom BiH. On je, ne samo veliki igrač, već i veliki čovjek. To pokazuje svaki dan”, riječi su Sušića.

ĆATIĆEVA VELIKA GESTA

Inače, prije utakmice na Mojmilu, Edin Džeko, u društvu predsjednika N/FSBiH Elvedina Begića i kapitena bh. selekcije Emira Spahića, otvorio je prvi zvanični fan shop bh. reprezentacije, nakon čega je otkriveno i ko je kupac majica Za moje mahalce i Happy new year.

Džeko je, podsjetimo, stavio pomenute majice na aukciju, namijenivši sav prihod od prodaje za Dječiji dom Bjelave, a nakon neuspjele aukcije, pojavio se Edinov veliki prijatelj Adnan Ćatić, koji je odlučio obradovati mališane iz Dječijeg doma. Naš bokser je, naime, kupio majice za 11.000 dolara, koje su uplaćene na račun Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

 

“Vaš novac je došao na pravo mjesto. Od srca vam hvala na ovako divnoj gesti”, kazao je Saudin Đurđević Adnanu Ćatiću i Edinu Džeki, nakon čega je naš bokser prisutnima otkrio kako će u Edinovim majicama izaći na slijedeću svoju borbu, nakon čega će i on staviti iste majice na aukciju, kako bi pomogli još nekima kojima je pomoć potrebna.

“Želio sam pomoći Edinovu akciju kako bismo zajedničkim snagama obradovali mališane iz Dječijeg doma”, kazao je Ćatić, koji je imao samo riječi hvale za dijamanta.

“On je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Rijetki su ljudi kao što je on koje sam ja upoznao”, kazao je Ćatić.
Na kraju pomenimo kako je sudija utakmice bio Kike Budalike, koji je podijelio i nekoliko žutih kartona, te da su ovom spektaklu prisustvovali i mnoge sportske ličnosti iz naše zemlje, ali i iz svijeta politike.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close