LifestyleModa i ljepota

Jedinstveno modno putovanje 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo trajat će od 27.04-29.04.

Jedinstveno modno putovanje 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo trajat će od 27.04-29.04.

Od 27.04-29.04.2017 godine desit će se najiščekivaniji modni događaj BH Fashion Week Sarajevo pod pokroviteljstvom renomiranog brenda NIVEA, koji godinama daje podršku za promociju i razvoj modnog dizajna te modne i kreativne industrije u BiH.

Moderni i luksuzni hotel “Holiday” smješten u samom srcu Sarajeva I epicentru poslovnih zbivanja postat će modna pista. Hotel je dio poznate grupacije Europe Group, na čelu sa hotelom Europe. Vjerujemo da će ova nova lokacija najaviti svježinu kompletnog modnog doživljaja te da će  hotel “Holiday” oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom I sadržajima.

Ovogodišnji vizual za 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo pod nazivom “Alegorija proljeća” osmislila je Tea Zubović, osnivač domaćeg brenda ART BY TEA.  Fotografije i set za kampanju su osmišljeni kao ekstenzija same ideje za kolekciju, tj. inspirisani su najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija “Alegorija proljeća” i “Rođenje Venere”. Fotografije su snimljene u Nacionalnoj galeriji BiH, a koncipirane su na humanističkim idejama renesansnog perioda. Alegorijski motivi, likovi i pejzaž sa Botticellijevih djela izlaze iz okvira i površine slika i oživljavaju na odjeći i u modernom galerijskom prostoru. Baš kao što se proljeće svake godine iznova rađa i baš kao što se na Botticellijevoj “Primaveri” nimfa Kloris transformira u Floru, tako je proljetna vegetacija iznikla iz samih zidova galerije, a proljeće i sve što ono simbolizira se ponovo rodilo u prostoru  umjetničke galerije i modernog vremena.

Styling i concept vizualnog identiteta kampanje potpisuju Tea Zubović, Zlata Zubović i Adela Bišćević.  Za fotografije kampanje bio je zadužen poznati modni fotograf Edvin Kalić ispred čijeg objektiva se našla prelijepa BH manekenka Lejla Muminović koja je odabrana za zaštitno lice kampanje. Make up potpisuje Maja Koristović Talović a frizuru Ante Vukojević. Styling upotpunjen luksuznim nakitom Zlatarne Celje.

U toku je i ONLINE CASTING za 38. NIVEA BH FW Sarajevo koji traje od 15.04. do 25.04.2017.godine, te pozivamo sve zainteresirane  djevojke i muškarce od 14- 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models ili putem emaila:

abc.models.info@gmail.com

Prijava treba da sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, visina, težina, godine, grad I broj mobitela.

Inače, 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo se održava u organizaciji Udruženja manekena I modnih kreatora BiH I izvršnoj produkciji modne agencije ABC ModelsMgmt Internacional, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a do kraja godine otvara svoj ured u i Beču.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close