Kultura

Reis Kavazović čestitao Uskrs i Vaskrs

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni Husein Kavazović uputio je čestitku Nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i katolicima u BiH povodom kršćanskog blagdana Uskrsa.

“U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti. Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim komšijama pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini. Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima”, kaže se u čestitki reisu-l- uleme.

Kavazović je danas uputio čestitku i Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom vladiki Grigoriju i pravoslavcima, povodom nastupajućeg pravoslavnog blagdana Vaskrsa.

“Vaskrs, blagdan ljubavi i radosti, vjernici pravoslavne vjere proslave sa svojim najbližim u krugu porodice, prijatelja i komšija.Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim susjedima katolicima dijelimo radost vašeg velikog blagdana kao što smo to činili stoljećima dijeleći zajedničku domovinu i oslanjajući se jedni na druge kao dobre komšije. Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima”, kaže se na kraju čestitke reisu-l- uleme, javila je MINA.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close