-TopSLIDENogometSport

Je li zov inostranstva unazadio veliku bh. nadu?

Nestao sa scene

Premijer lige BiH definitivno nema infrastrukturu kao mnoge evropkse lige, također ne garantuje odličnu zaradu te zaostaje u mnogo čemu za ostalim šampionatima zbog čega se mladi igrači često odlučuju za inostrane transfere. 

Jedan od zvučnijih transfera Premijer lige BiH posljednjih godina realizovan je u januaru ove godine. Vladimir Bradonjić je potpisao za PAOK.

Bradonjić je slovio za najbolje mlado krilo u BiH poslije odličnih partija u dresu Radnika. Dugo su Bijeljinci odolijevili ponudama, a na kraju su svog kapitalca pustili u Grčku.

PAOK je jedan od najorganizovanijih grčkih klubova, tim koji redovno igra evropska takmičenja te bi teško koji igrač iz Premijer lige odbio poziv iz Soluna.

Bradonjićeva avantura u PAOK-u i ne ide kako se očekivalo i planiralo. Ovaj 21-godišnjak je prebačen u B tim te još uvijek nije odigrao takmičarski meč iako je sezona u ostatku Evrope u punom jeku.

Naime, ove sezone PAOK B se takmiči u 2. ligi grčke koja interesantno još uvijek nije startala, iako se bliži kraj oktobra.

Dobre vijesti su stigle nedavno kada je konačno dogovoren početak prvenstva, a PAOK B će u prvom kolu koje se igra 30. oktobra gostovati AE Larisi.

Nekoliko mjeseci bez fudbala za bilo kojeg 21-godišnjaka u godinama kada je neophodno skupljanje iskustva za dodatni napredak i iskustvo definitivno nije dobra stvar. Izuzetak sigurno nije ni Bradonjić.

Interesantno da je ovaj fudbaler svojevremeno igrao za omladinske selekcije Srbije, ali je sredinom prošle godine promijenio stav te je upisao nekoliko nastupa za U21 selekciju BiH.

Osim Bradonjića u 2. grčkoj ligi će se ove sezone kao članovi AEK-a B takmičiti još dvojica bh. fudbalera, Anel Šabanadžović i Vedad Radonja. 

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close