Kultura življenjaLifestyleVisoko

Javni poziv za učešće u Društvenim inkubatorima za djevojke

Javni poziv za učešće u Društvenim inkubatorima za djevojke

Pozivamo mlade djevojake, žene, u dobi od 18 do 30 godina sa područja općina/opština Visoko, Kneževo, Šipovo, Busovača, Ribnik i Kakanj da se priključe Društvenom inkubatoru za djevojke koji ima za cilj osnažiti djevojke i mlade žene u općinama s visokim stopama nezaposlenosti, podsticanjem učešća u poduzetničkim inicijativama i uspostavljanjem regionalnih poslovno-edukativnih inkubatora.

Inkubatori su otvoreni u Visokom i Kneževu a pokrivaju područja općina Visoko, Kakanj,Busovača, Kneževo, Šipovo i Ribnik.

U projektnim aktivnostima koje su edukativnog karaktera (predavanja, radionice, posjete primjerima dobrih praksi, sajmovima) će učestvovati 180 djevojaka i mladih žena iz navedenih općina.

Sve zainteresovane kandidatkinje za učešće u projektu mogu se prijaviti tako što popunite online obrazac :

http://bit.ly/2pToNHE

Poziv je otvoren do 17.06.2017, godine kada će učesnice biti obavještene o statusu u Društvenim inkubatorima. Udruženja “Damar omladine” iz Visokog i “Mladi aktivisti – Kneževo” iz Kneževa će u narednih 12 mjeseci implementirati projekat “Social incubators for girls” koji je kroz ESF fond podržan od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Objavljivanje ovog javnog poziva je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close