NogometPremijer lige BiHSport

Janjoš: Jedan cilj smo već ostvarili, sada nam se nameće drugi

Održana je pres konferencija Sarajeva uoči utakmice 29. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Slobode, a na istoj si govorili šef stručnog štaba, Mehmed Janjoš, te prvotimac Anel Hebibović.

“Atmosfera je u ekipi jako dobra. Posebno nakon pobjede u Bijeljini. S tom pobjedom smo osigurali Evropu, a sada nam se nameće novi cilj. To je osvajanje trofeja. Nadam se da Sarajevo ima dovoljno snage da izvuče ovu sezonu bolje od onog što smo očekivali”, rekao je Janjoš, te je dodao:

“Sloboda je odlična ekipa. Vidjeli smo to protiv Zrinjskog i Željezničara. Sjećate se da smo rekli da neće biti laganih utakmica u Ligi za prvaka i to se potvrđuje sada. Sloboda nam je tradicionalno neugodna. Očekujem tešku utakmicu. Moramo ići na tri boda od prve minute”.

U Sarajevu ne razmišljaju o finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

“Fokus je samo na Slobodi. Ne razmišljamo o Sarajevu. Imamo dovoljno vremena nakon Slobode da se pripremimo za Široki Brijeg. Što se tiče povrijeđenih igrača, nisu u kombinaciji Balić i Rustemović, a jučer se povrijedio i Hodžić”, dodao je trener Sarajeva.

Pristunim novimarima obratio se i prvotimac Hebibović.

“Kao što je šef rekao, Sloboda je neugodan protivnik. Tradionicionalno težak za Sarajevo. Idemo na pobjedu i sve ćemo uraditi da to ostvarimo. Prioritet nam je Sloboda, a onda ćemo se okrenuti Širokom Brijegu”, rekao je Hebibović.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close