Izvještaj Napretka u prikupljanju pomoći za poplavom pogođena područja

Pregled aktivnosti podružnica Napretka u prikupljanju pomoći za poplavom pogođena područja

I Hrvatsko kulturno društvo Napredak priključilo se brojnim organizacijama, udrugama, društvima i pojedincima u pružanju pomoći osobama pogođenim poplavama i klizištima. Gospodin Josip Nikolić napravio je kratak pregled aktivnosti podružnica Napretka u prikupljanju pomoći za poplavom pogođena područja:

1. Podružnica Doboj u suradnji sa Župom i Caritasom je organizirala prihvatni centar, podjelu pomoći, ali i impriviziranu amblantu. (ovo je jedan od centara za pružanje pomoći u Doboju).

2. Poduržnica Usora je od prvog dana priskočila u pomoć poplavom pogođenom području u Usorskom kraju, a potom i Doboju, te do danas svakodnevno sudjeluju u akcijama u Doboju, bilo u podjeli hrane, čišćenju i sl.

3. Poduržnica Graz je u svojim prostorijama u ponedjeljak započela prikupljanje pomoći u hrani, odjeći i svemo ostalom što može biti korisno te su u sirjedu kombijem krenuli za Odžak gdje će isporučiti pomoć.

4. Podružnica Žepče u suradnji sa Župnom u Žepču je dostavila pomoć u hrani Doboju (dva kombija oko 1300 kg hrane).

5. Podružnica Zadar je s Napretkovim kulturnim centrom iz Zagreba i Napretkovm zakladom Otovrena kuća iz Garevca porenula akciju prikupljanja pomoći. U Zadru je prikupljen kamion pomoći koji je u srijedu krenuo za Orašje.

6. Podružnica Zenica je od prvog dana u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ u Zenici započela prikupljati pomoć za klizištima i poplavom pogođena područja Zeničkog kraja koja su obišli i dostavili hranu. Pomoć se nastavlja prikupljati.

7. Podružnica Kreševo od subote s volonterima iz Kreševa prikuplja pomoć koju na pogođena područja transportiraju uz pomoć Caritasa i Crvenog križa, a prikupljena novčana sredstva su namjenili za pomoć obitelji kojie su ostale bez domova u Vogošći.

8. Poduržnice Jajce, Ljubuški, Vitez, Bugojno, Travnik i Tuzla su prikupljenu pomoć dostavili u mjesne urede Caritasa, Crvenog kirža ili u župne urede.

9. Podružnica Brčko zaprima pomoć u Napretkovom domu i istu dijeli potrebnima.

10. Movimento Cristiano Lavoratori Napretkova prijateljska organizacija iz Italije je na ime pomoći uplatio iznos od 5.000 eura.

11. Središnja uprava je odobrila kupnju potrebih sredstava za potrebne u Doboju, a u subotu će posjetiti Odžak gdje će dostaviti i pomoć.

(kta)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close