Izvještaj MUP-a ZDK za 30.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 30.10.2013. odine, u ulici Kočeva, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću koju koristi B.A., iz koje je otuđen laptop, te torba sa ličnim stvarima. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 30.10.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo R.H., iz kojeg je otuđen laptop i pet ručnih satova. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 30.10.2013. godine, u ulici Prvi mart, u mjestu Jelah, prilikom kontrole putničkog motornog vozila renault, registarskih oznaka O68-T-264, kojim je upravljao K.H., utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 30.10.2013. godine, u ulici Prva, iz prodavnice „Konzum“, od strane V.E., S.D. i D.P, svi iz Zenice, izvršena je krađa neutvrđene količine artikala. Lica V.E. i S.D. su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 30.10.2013. godine, u ulici Londža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka A29-O-566, kojim je upravljao Lj.M. iz Zenice, i putničko motorno vozilo citroen, registarskih oznaka E13-A-546, kojim je upravljao B.H. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni B.H. je zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close