Izvještaj MUP-a ZDK za 30.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 30.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 30.07.2014. godine, u ulici Skutovo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo R.D., iz koje je otuđena određena količina novca, te lična dokumenta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 30.07.2014. godine, u mjestu Donji Tičići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka 234-J-645, kojim je upravljao S.R. iz Kaknja. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, te da se vozilom prevozi određena količina uglja bez odgovarajuće dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Tešanj

Dana 30.07.2014. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Tešanj obratio se Č.E. iz mjesta Ljetinići, te prijavio da je lice Š.I. iz Tešnja, zajdno sa još jednim nepoznatim licem došlo pred njegovu kuću u navedenom mjestu, te da su isti nasilno ušli u njegovu kuću gdje su ga fizički napali, nanijevši mu tom prilikom tjelesne povrede. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok je Š.I. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica, radi kriminalističke obrade.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close