Izvještaj MUP-a ZDK za 30.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 30.07.2013. godine, u ulici Šehida, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Volvo”, registarskih oznaka O75-K-424, vlasništvo D.F. iz Kaknja, kojom prilikom je iz unutrašnjosti vozila otuđena ručna torba u kojoj se nalazio novac. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj, dok se poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju i procesuiranju izvršioca istog.

Maglaj

Dana 30.07.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Kosova, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su kontrolisali putničko motorno vozilo “Golf “, registarskih oznaka 172-A-928, kojim je upravljao H.S. iz Tešnja. Izvršenim provjerama za vozilo je utvrđeno da predmetne registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Od strane istražitelja navedene policijske stanice se poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela „ Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. KZ FBiH.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica lakše povrijeđena dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close