Radnici s pravom u strahu: Tajni plan za Bosnalijek

Dok traje sudska bitka oko Bosnalijeka, otkrivamo kako je porodica Arslanagić planirala preseljenje Bosnalijeka u Rusiju, jednim dijelom u Hrvatsku, te kako je planirana proizvodnja lijekova u Indiji. Također, donosimo koja je uloga nedavno smijenjenog vršioca dužnosti izvršnog direktora za marketing i prodaju Bojana Kebe.

Skupština dioničara Bosnalijeka, jula prošle godine (12. 7.) donijela je odluku o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću u Ruskoj Federaciji kojom bi kroz Upravni odbor trebalo da upravljaju Bojan Kebe, Amar Arslanagić i Dejan Đorđević. Firma bi se zvala Bosnalijek d.o.o. i imala bi sjedište u Moskvi, sa osnovnim kapitalom od 19,5 miliona rublji, a direktor bi bila ruska državljanka Maria Nikolaevna Eremina (direktorica predstavništva Bosnalijeka u Rusiji).

Kćerka firma u Rusiji bi se bavila prvenstveno trgovinom na veliko lijekovima i farmaceutskim supstancama, kozmetičkim proizvodima, dodacima prehrani, hemikalijama, poljoprivrednim proizvodima za medicinsku upotrebu, kao i higijenskim i drugim proizvodima, skladištenjem, transportom i servisiranjem nabrojanih proizvoda. Također, zamišljeno je da kompanija ima vlastiti marketing, ali i niz drugih stvari koje je ne vežu sa Bosnalijekom u BiH, nego predstavljaju samostalno poslovanje. To znači formiranje još jedne firme kćerke, ovaj put u Hrvatskoj, tačnije Zagrebu.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close