Izvještaj MUP-a ZDK za 30.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 30.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 30.06.2014. godine, u ulici Željezarska, iz putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, registarskih oznaka T34-M-634, vlasništvo S.E. iz Zenice, otuđena je određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 30.06.2014. godine, u ulici Stjepana Radića, službenici uniformisane policije su kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 980-M-264, kojim je upravljao H.S. iz Žepča. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Vozilo je privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 30.06.2014. godine, u mjestu Podvarda, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 565-M-857, kojim je upravljao A.H. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „Seat“, registarskih oznaka A43-K-668, kojim je upravljao Š.N. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač vozila „Seat“, te saputnik iz istog vozila, Đ.Z., zadobili su lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close