NA DRINI KUSTURICA: Licemjerni Vučić u Višegradu otvorio najveći spomenik korupciji na svijetu!

Vučić iz Višegrada, koji neodoljivo liči na “borca protiv korupcije” iz Beograda, pomažući da se otvori Andrićgrad istovremeno je pomogao da se otkrije i najveći spomenik korupciji na svijetu

(zurnal.info)
U nedoumici: Zbunjena redakcija

Ne znamo da li ste, zaglušeni Šabanovim i Dininim porukama o vjekovnom miru uspjeli primjetiti da je nekako u isto vrijeme u Višegradu otvoren Kusturičin i Dodikov najnoviji neimarski poduhvat, “najstariji a najmlađi grad”, Andrićgrad.

Ceremonija je bila ništa manje kičasta nego ona u Sarajevu, bilo je hljeba i soli, mažoretkinja, vojnih orkestara, ruskih baritona, bećkovića, a čitav cirkus pohodio je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Dobro ste pročitali, i mi smo bili sasvim zbunjeni. Nismo mogli vjerovati da se radi o istom onom Vučiću, medijski poznatom po “nultoj toleranciji prema korupciji” koju je tokom karijere potkrijepio “žestokim” izjavama:

Želim pre svega da Srbija nastavi žestoku borbu protiv korupcije

Bavićemo se onima koji su do sada mislili da su zaštićeni borbom protiv velikog kriminala i korupcije, a da na njih niko neće da obraća pažnju

Korupcija i kriminal su nedozvoljivi i jednako će biti nedozvoljeni za one koji su otimali, krali i protivpravno uzimali milione evra i one koji su to radili sa desetinama ili stotinama

Sa borbom protiv kriminala i korupcije nećemo stati. Pravdu ćete imati, videti i doživeti

Borba protiv korupcije i kriminala zapravo je borba za napredak srpske ekonomije

Borba protiv korupcije nije moja lična borba, niti poseban politički program, nego proces u kojem učestvuju državne institucije kako bi Srbiju učinili boljim mestom za život

Zemlje regiona, posebno pravosudni i istražni organi, moraju tešnje da sarađuju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije jer, kriminal i korupcija ne poznaju granice

Naveli smo samo mali dio izjava iz poplave sličnih koje možete pronaći na internetu, ali i iz ovako malog uzorka sasvim je jasno kako nam Aleksandar Vučić želi poručiti da je on posvećeni borac protiv korupcije.

Zbog toga smo ovoliko zbunjeni i ošamućeni. Jer, onaj Vučić iz Višegrada, koji neodoljivo liči na navedenog “borca protiv korupcije” iz Beograda, pomažući da se otvori Andrićgrad istovremeno je pomogao da se otkrije i najveći spomenik korupciji na svijetu.

Licemjerje il čudo, šta li je, ali tolerantni kakvi jesmo nećemo donositi nikakve zaključke unaprijed, nego u duhu dobrosusjedskih odnosa pozivamo premijera i višegradskog i beogradskog, da zajedno pogledamo film “Na Drini Kusturica” iz serijala “Afera” TV Žurnala.

Biće to i svojevrstan test. Ukoliko se radi o Aleksandru Vučiću, nastanjenom u Beogradu, zaposlenom kao tamošnji premijer, koji je izjavio da zemlje regiona moraju tešnje da sarađuju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije jer, kriminal i korupcija ne poznaju granice”, nakon odgledanog filma očekujemo hitnu reakciju prekodrinskih susjeda.

A, ukoliko se radi o onom Vučiću koji se sa Šešeljom vozao u džipu s lobanjom na haubi oko Sarajeva i lijepio plakate “Bulevar Ratka Mladića”, bar znamo na čemu smo. Nije vrijedilo ovolikog truda.

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima: Milorad Dodik, Aleksandar Vučić, Emir Kusturica
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close