Izvještaj MUP-a ZDK za 29.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 29.07.2013. godine, u 01,50 sati, na auto–putu A-1, naplatno mjesto u mjestu Donji Lučani, od strane dva nepoznata, maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad radnicima JP „ Autoceste Federacije BiH ”, kojom prilikom je otuđen novac. Po izvršenju ovog krivičnog djela, lica su se udaljila putničkim motornim vozilom marke “Golf”, koje je naknadno pronađeno u mjestu Pakovići, općina Zenica, a za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da je otuđeno dana 27.07.2013. godine, na području Zenice. Na mjestu izvršenja ovog razbojništva je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj, kojim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Zavidovići

Dana 29.07.2013. godine, u ulici Oslobodilaca Gostovića, od strane lica Š.Š. iz Zavidovića, izvršena je prijetnja vatrenim pružjem prema licu K.H.. Lice Š.Š. je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave III u Zavidovićima, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom lišenja slobode policijski službenici su od navedenog lica privremeno oduzeli pištolj marke “Glock”.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica lakše povrijeđena dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close