Izvještaj MUP-a ZDK za 29.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 29.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 29.06.2014. godine, u ulici Sejmenska, od strane nepoznate osobe izvršena je krađa torbice i ogrlice od lica S.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumetovanju navedenog krivičnog djela.

Vareš

Dana 29.06.2014. godine, u ulici Put mira, sa parking prostora, izvršena je krađa skutera marke “Peugeot”, registarskih oznaka E12-T-325, vlasništvo A.D. Intervencijom službenika policije, u ulici Stojkovići, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, slobode je lišeno lice I.A., kod kojeg je pronađen i otuđeni skuter, te je isto zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumetovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 29.06.2014. godine, u ulici Bistua Nuova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Jetta”, registarskih oznaka J95-K-709, kojim je upravljao Đ.S., i pješak O.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 29.06.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Misurići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motocikl marke „Tomos- APN“, registarskih oznaka Teslić 1311, kojim je upravljao D.M., i pješak S.A. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

 

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close