Izvještaj MUP-a ZDK za 29.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

U periodu od 27. do 29.04.2013. godine, u mjestu Pojske, izvršena je krađa oko 20 metara kabla, vlasništvo preduzeća „BH Telecom“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 29.04.2013. godine, u ulici Aleja ljiljana, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo S.V., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita i mobitel. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Breza

Dana 29.04.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Opreć, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali biciklista M.M. iz Ilijaša i pješak B.A. iz Vareša, kojom prilikom su oba lica zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close