Izvještaj MUP-a ZDK za 29.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 29.01.2013. godine, u ulici Londža, u zlatari „Gold“, vlasništvo M.R., od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad navednim vlasnikom, kojom prilikom su od istog otuđila određenu količinu zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 28/29.01.2013. godine, u ulici Melente Bošnjaka, izvršena je teška krađa u vozilo kombi volkswagen, registarskih oznaka 334-J-671, vlasništvo M.F., iz kojeg je otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 29.01.2013. godine, u mjestu Roščevina, u vršenju krađe armaturnih šipki iz betonskih stubova, vlasništvo firme “Elektro Kakanj”, policijski službenici su zatekli G.M. i B.I., oba iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je u službenim prostorijama nad istima zavedena kriminalistička obrada.

Dana 29.01.2013. godine, u mjestu Zgošća, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo opel kadet, registarskih oznaka J25-M-296, kojim je upravljao Č.E. iz Kaknja. Prilikom pregleda navedenog lica, kod istog je pronađena zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice je lišeno slobode, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 29.01.2013. godine, u mjestu Begov Han, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila škoda, registarskih oznaka 364-K-945, kojim je upravljao J.M. iz Žepča. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač M.S. iz Žepča, zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close