Izvještaj MUP-a ZDK za 28.10.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 28.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 28.10.2014. godine, u ulici Klopački put, izvršeno je kivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.I., kojom prilikom je nepoznati izvršilac iz iste otuđio jedan laptop i jedan televizor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 28.10.2014. godine, u naselju Luke, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem stakla na poslovnim prostorima, vlasništvo L.H. i B.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 27.10.2014. godine, oko 22,00 sati, u mjestu Čardak, došlo je do muđusobne tuče između M.A. i Š.I., oba iz Zavidovića, kojom prilikom su oba lica zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 28.10.2014. godine, u ulici Gnjusanski put, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza mopeda marke „Tomos“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao H.F. Tom prilikom, isti je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close