Izvještaj MUP-a ZDK za 28.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27/28.10.2013. godine, u ulici Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije mesnice “Mefa”, vlasništvo Č.M., iz koje je otuđena određena količina suhomesnatih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 28.10.2013. godine, na putu A-1 u mjestu Donji Lučani, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka 848-T-986, kojim je upravljao Č.V. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedeno vozilu, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 28.10.2013. godine, u mjestu Medakovo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo Ć.M., iz koje je otuđena određena količina zlata i novca, te pištolj marke „CZ“, sa dva okvira i 15 komada metaka kalibra 9 mm. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 28.10.2013. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel, registarskih oznaka M75-O-609, kojim je upravljao B.H. iz Zenice, i biciklista H.B. iz Zenice, koji je tom priilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close