Izvještaj MUP-a ZDK za 27.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 27.11.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila povrede neutvrđenog stepena. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 27.11.2014. godine, u ulici Sarajevska, u trgovačkoj radnji „Rima pak“, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo drskom krađom određene količine novca iz kase navedene trgovačke radnje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Žepče

Dana 27.11.2014. godine, na putu M-17 kod petlje Žepče, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka E32-O-897, kojim je upravljao M.E. iz Gračanice. Prilikom kontrole i pregleda vozila, navedenog lica, te suvozača Č.A. iz Gračanice, pronađena je određena količina opojnih sredstava. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 27.11.2014. godine, u ulici Londža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Citroen“, registarskih oznaka M38-A-724, kojim je upravljao M.E. iz Zenice, i pješak M.M. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila povrede neutvrđenog stepena.

Visoko

Dana 27.11.2014. godine, u Ulici dr. Džananovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Opel-Zafira“, registarskih oznaka M26-E-598, kojim je upravljao H.I. iz Visokog, i pješak A.N. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close