Izvještaj MUP-a ZDK za 27.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

U periodu od 19. do 27.01.2013. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo D.S., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 26.01.2013. godine, u 23,15 sati, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u kiosk firme „Univerzal promet“, iz kojeg je otuđena određena količina raznih cigareta, sedam kutija rezanog duhana i tri kutije filtera za cigarete. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u ulici Talića brdo, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice Ć.A. iz Zenice.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close