Izvještaj MUP-a ZDK za 26.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva, pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 26.10.2013.godine u 01,15 sati u ul.Branilaca Bosne br. 2 izvršena je teška krađa u kiosk “Opresa”.Otuđeno 16 šteka cigareta.Intervencijom službenika uniformisane policije u neposrednoj blizini uočeni su i lišeni slobode lica K.N. T.A. i K.S. gdje su pri tome kod istih pronađeni i predmeti iz krivičnog djela.Lica zadržana u prostorijama za zadržavanje.Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I.Nakon izvršene krim obrade lica puštena.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, u dvije nezgode dva lica su zadobila teže i dva lakše tjelesne povrede

PU IV

PS Tešanj

Dana 26.10.2013.godine u 17,50 sati na magistralnom putu M-4 u mjestu Rosulje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke “Mercedes”reg.broja 043-A-704 kojim je upravljao Č.H. iz Ljetinića i pmv marke “Golf” reg.broja 071-M-306 kojim je upravljao U.M. iz Jelaha.U nezgodi, navedeni U.M. i H.S. saputnik u pmv “Mercedes” zadobili su teže dok je navedeni Č.H. zadobio lakše tjelesne povrede.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Tešanj.Upoznat tužilac.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

PU IV

PS Tešanj

Dana 26.10.2013.godine u vremenu od 18,00 sati do 20,45 sati zbog saobraćajne nezgode, saobraćaj na dijelu mag.putu M-4 u u mjestu Rosulje je u potpunosti bio obustavljen i preusmjeren alternativnim pravcima.

Na ostalim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close