Izvještaj MUP-a ZDK za 26.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.01.2013.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 26.01.2013. godine u 00,15 sati u Ulici Talića brdo broj 8, općina Zenica, od strane P.A. izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad suprugom Đ.A. Službenici uniformisane policije slobode su lišili i zadržali u prostorijama za zadržavanje P.A. Izvršen uviđaj.

Kakanj

Dana 25.01.2013. godine oko 23,55 sati u mjestu Čatići, općina Kakanj, izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju u STR “Stripi”, vlasništvo B.S. Zbog postojanja osonova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo službenici uniformisane policije slobode su lišili i zadržali u prostorijama za zadržavanje K.E. i R.N. obadvojica iz Donjeg Vakufa. Izvršen uviđaj.

Žepče

Dana 26.01.2013. godine oko 04,30 sati u mjestu Ljeskovica, općina Žepče, sa platoa benziske pumpe Zovko izvršeno je krivično djelo krađe PMV marke “Pasat” reg. oznaka K-MZ224, vlasništvo Ć.S. iz Zavidovića. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok su tri lica zadobila lake tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Na području Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close