Španija deklasirala Dansku za drugo svjetsko zlato

Završeno je rukometno Svjetsko prvenstvo u Španiji, a domaćin je osvojio zlatnu medalju. Španija je u finalu savladala Dansku (35:19), koja je tek večeras upisala jedini poraz na prvesntvu. Špancima je ovo bila druga zlatna medalja na svjetskim prvenstvima. Prvu su osvojili 2005. godine, kada su u finalu savladali Hrvatsku sa 40:34.


Španija je odmah na početku utakmice napravila seriju od 2:0 golovima Garcije, Canellasa i Guardiole, da bi Danska uspjela smanjiti na jedan gol razlike tek u 12. minuti (6:5), ipak sjajnim golom Rivere u 14. minuti Španci idu ponovo na plus tri (8:5). Prvi put na pet razlike Španci su otišli u 23. minuti pogotkom Maquede (13:8). Prednost domaćina Svjetskog prvenstva nastavila je rasti, tako da su na odmor otišli s prednošću od osam golova (18:10).

Španci su odlično otvorili drugo poluvrijeme, te su veoma brzo napravili seriju od 8:0, tako da je u desetoj minuti drugog dijela utakmice bilo već 26:11. Sterbik je bio veoma raspoložen i zasutavljao je skoro svaki napad Danaca, tako da je prednost Španaca konstantno rasla. Pet minuta prije kraja utakmice bilo je 18 golova razlike (34:16). Nakon skoro tri minute bez gola, Dansci su uspjeli postići dva gola preko Tofta i Eggerta za 34:18, kraja postignut je po jedan gol na obje strane i završeno je 35:19.

(Scsport)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close