Izvještaj MUP-a ZDK za 25.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 25.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.12.2014. godine, u ulici Armije BiH, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo Č.Z., iz kojeg je otuđena centralna kompjuterska jedinica sa monitorom. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 25.12.2014. godine, u ulici Jalijski put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo K.R., iz kojeg je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 24.12.2014. godine, u 23,45 sati, putem telefona u Policijsku stanicu Zavidovići obratio se H.Š. i prijavio da u UO „Scena“, u ulici Maršala Tita, lice H.A. vrši razbijanje inventara i flaša. Službenici uniformisane policije su lišili slobode navedena lica H.A. i H.Š., te ista zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje, a dalji rad nastavili su istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 24/25.12.2014. godine, u mjestu Jelah, izvršena je krađa iz teretnog motornog vozila marke „VW-Caddy“, registarskih oznaka E39-T-011, vlasništvo P.B., iz kojeg je otuđena malokalibarska puška, kalibra 22 mm. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 25.12.2014. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Žepče je prijavljeno da je dana 24.12.2014. godine, oko 18,30 sati, u mjestu Lučići, od strane dva nepoznata lica izvršena drska krađa torbice sa novcem, te krađa dva mobitela iz kuće, vlasništvo U.R. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 25.12.2014. godine, u 21,40 sati, na regionalnom putu Kakanj – Kraljeva Sutjeska, u mjestu Seperacija, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Renault“, registarskih oznaka MBDT572, kojim je upravljao Š.S. iz Kaknja. Tom prilikom, isti je zadobio povrede neutvrđenog stepena, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close