Izvještaj MUP-a ZDK za 25.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 25.09.2014

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 24/25.09.2014. godine, u mjestu Donje Topuzovo Polje, izvršena je krađa dva jagnjeta iz štale, vlasništvo S.M. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko izvršen je uviđaj.

Kakanj

Dana 25.09.2014. godine, u mjestu Haljinići, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „VW-Golf”, registarskih oznaka E59-O-971, kojim je upravljao S.M. iz Kaknja, pronađena su dva paketića zeljaste materije koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 25.09.2014. godine, u mjestu Šije, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Opel-Vectra“, registarskih oznaka J70-E-674, kojim je upravljao O.F. iz Sarajeva, utvrđeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close