Izvještaj MUP-a ZDK za 24.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Policijski službenici su protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.07.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršena je krađa dva paketa sladoleda iz frižidera kioska „Tabacco press“. Intervencijom službenika uniformisane policije, u istoj ulici slobode su lišeni: Č.A., A.S. i K.S., svi iz Zenice. Navedena lica su zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

Visoko

Dana 24.07.2013. godine, u 04,50 sati, obavještena je Policijska stanica Visoko da je u ulici Muhameda Hadžijahića u toku teška krađa u kuću, vlasništvo M.M. Od strane službenika uniformisane policije u izvršenju navedenog krivičnog djela zatečen je P.A. iz Visokog koji je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Usora

Dana 24.07.2013. godine, u mjestu Kraševo, u trgovačkoj radnji „Bagatela“, vlasništvo H.Dž., izvršena je krađa određene količine novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 24.07.2013. godine, u mjestu Klecala, izvršena je krađa jareta iz štale, vlasništvo Ž.F. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close