Izvještaj MUP-a ZDK za 24.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 23/24.06.2013. godine, u ulici Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju „Konzum“, iz koje su otuđeni razni artikli, te oštećena kasa. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 24.06.2013. godine, u ulici Crkvice, po naredbi Općinskog suda Zenica, službenici uniformisane policije i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili pretres stana koji koristi D.S. iz Zenice. Tom prilikom pronađeno je: ručna bomba, pištolj, policijska palica, pet ručnih satova i brusilica. Navedeni predmeti su oduzeti, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 24.06.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane lica B.A. iz Zenice izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda nožem u predjelu šake licu M.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, dok je B.A. lišen slobode, te prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, na Odjel neuropsihijatrije.

Žepče

Dana 24.06.2013. godine, u mjestu Donji Lug, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila VW golf 4, registarskih oznaka M50-T-243, vlasništvo B.J. iz Žepča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policisjke stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 24.06.2013. godine, u ulici Goraždanska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo VW golf, registarskih oznaka T95-E-826, kojim je upravljao Č.S. iz Zenice, i putničko motorno vozilo fiat lancia, registarskih oznaka A34-T-386, kojim je upravljao P.E. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close