Izvještaj MUP-a ZDK za 24.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.05.2013.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23/24.05.2013. godine u vremenu od 22,10 do 06,45 sati izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “Mersi” koji je lociran u ul. Adolfa Goldbergera. Otuđena centralna jedinica računara i određena količina pića. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I. Upoznat tužilac.

Tešanj

Dana 23/24.05.2013. godine u mjestu Čifluk izvršena je teška krađa u vikend kuću vl. H.M. Otuđena peć na čvrsto gorivo i određena količina el. kabla. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području kantona dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda. U tri saobraćajne nezgode, jedno lice je zadobilo teže i dva lice lakše tjelesne povrede.

Tešanj

Dana 24.05.2013. godine u 14,15 sati na lokalnom putu u mjestu Novo Selo dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo pmv marke “Opel kadet” reg. oznake T55-A-588 kojim je upravljao S.S. iz Tešanjke i pješak, malodobni S.M. iz Novog Sela koji je u nezgodi zadobio teže tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Tešanj.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Na području Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close