Izvještaj MUP-a ZDK za 24.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.03.2013. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, od strane B.V. iz Zenice izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog paketića sa suhom biljnom materijom, bruto težine 0,65 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena biljna materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 24.03.2013. godine, u ulici Sarajevska, od strane lica Š.S. i H.K., oba iz Zenice, izvršen je pokušaj teške krađe u prostorije firme „General Trading Robot“. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 23/24.03.2013. godine, u mjestu Kovanići, izvršena je teška krađa motokultivatora marke „Goldini“, bez registarskih oznaka, i pluga, vlasništvo Z.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 24.03.2013. godine, u ulici 1. mart u Jelahu, od strane O.M. iz Tešnja izvršen je fizički napad na policijskog službenika Policijske stanice Tešanj, D.I. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, a lice O.M. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close