Izvještaj MUP-a ZDK za 23.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice  zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.05.2013. godine, u 21,00 sati, u ulici Mejdandžik broj 6, u trgovačkoj radnji vlasništvo F.H., izvršeno je krivično djelo razbojništvo od strane dva nepoznata, maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem, nad radnicama iste, kojom prilikom je otuđen novac. Od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I na mjestu izvršenja ovog razbojništva je izvršen uviđaj, dok se od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije poduzimaju intenzivne mjere i radnje na terenu, u cilju identifikovanja, lociranja i lišenja slobode izvršilaca ovog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 23.05.2013. godine, u mjestu Brezik, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo B.Š., kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina kućanskih tehničkih aparata i drugih predmeta. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, te se poduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju iste.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close