Izvještaj MUP-a ZDK za 23.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.04.2013. godine, u 22,20 sati, u ulici Abdulaziza Aska Borića, od strane lica S.N. iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice P.J. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Policijski službenici Policijske stanice Centar lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice S.N., te je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 23.04.2013. godine, u ulici Mejdandžik, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađa, trganjem lančića sa vrata L.-N.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 23.04.2013. godine, u ulici Maršala Tita, izvršena je krađa novčanika, vlasništvo K.M. iz Zenice, u kojem se nalazila određena količina novca i lični dokumenti. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 22/23.04.2013. godine, u mjestu Luke, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila škoda-oktavia, registarskih oznaka A22-E-507, vlasništvo L.M. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 23.04.2013. godine, oko 10,30 sati, u ulici 311. lahke brigade, lice M.A., rođeno 1982. godine, iz Kaknja, upravljajući putničkim motornim vozilom VW-polo, registarskih oznaka A43-J-736, udarilo je svoju suprugu M.N., rođenu 1984. godine, iz Kaknja, a koja se kretala trotoarom sa licem Š.-M.H. iz Kaknja. Tom prilikom M.N. je pala, nakon čega je lice M.A. izašlo iz vozila i nanijelo više povreda nožem oštećenoj, usljed kojih je ista na licu mjesta preminula, dok je Š.-M.H. zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK. Lice M.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj, a tijelo smrtno stradale je prevezeno u JKP „Gradska groblja“ Visoko, gdje je po nalogu dežurnog tužioca izvršena obdukcija.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 22.04.2013. godine, oko 23,10 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Begov Han, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo nisan, registarskih oznaka J50-M-892, kojim je upravljao M.E. iz Bugojna, i putničko motorno vozilo VW golf, registarskih oznaka K54-E-525, kojim je upravljao H.A. iz Žepča. Tom prilikom su oba vozača, kao i saputnici u vozilu golf II: M.A., M.B., M.A. i H.M., svi iz Žepča, zadobili teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close