Izvještaj MUP-a ZDK za 22.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 19.07. do 22.07.2013. godine, u ulici Školska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u obdanište „Dunja“, odakle je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 21/22.07.2013. godine, u mjestu Podbjelavići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije kuće, vlasništvo P.P., iz kojih je otuđena određena količina alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Doboj Jug

Dana 22.07.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka K31-T-645, kojim je upravljao T.A. iz Doboj Juga, i pješak Z.M. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close