Izvještaj MUP-a ZDK za 22.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.04.2014. godine, u mjestu Koprivna, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja, kojom prilikom je usljed ispaljenja zrna načinjena šteta na putničkom motornom vozilu marke „Fiat-Brava”, registarskih oznaka 362-M-444, vlasništvo D.R. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 21.04.2014. godine, u mjestu Ratanj, od strane nepoznatog lica došlo je do fizičkog napada na C.N. i K.M., koji su tom zadobili teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. Dana 22.04.2014. godine, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane službenika policije Policijske stanice Kakanj slobode je lišen D.A. iz Vareša. Isti je zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje radi kriminalističke obrade.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 22.04.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Stara Stanica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, registarskih oznaka J72-T-899, kojim je upravljao R.M. iz Zavidovića. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Maglaj

Dana 22.04.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Poljice, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf”, registarskih oznaka E75-M-183, kojim je upravljao H.M. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close