Nabavljeno najsuvremenije oružje za potrebe Jedinice za specijalnu potporu

U okviru kontinuiranog procesa moderniziranja i jačanja materijalno-tehničkih kapaciteta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nabavljena je nova oprema za potrebe Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e, koja će spremnost ove elitne jedinice podići na još veću razinu.

Opremu čini, između ostalog, najsuvremenije oružje belgijskog i britanskog podrijetla koje koriste najpoznatije specijalne jedinice u svijetu, i to puška „Scar-L CQC“ cal. 5.56×45 mm, automat „P90“, cal. 5.7×28 mm i snajperska puška „Accuracy International“ cal. 338 mm „Lapua Magnum“.

Nabavkom ovog suvremenog naoružanja, po uzoru na najbolje svjetske prakse, ravnatelj SIPA-e još jednom je pokazao opredijeljenost za jačanje sveukupnih kapaciteta Agencije, jer jedino uz profiliranje kadrova, kontinuiranu obuku i usavršavanje, te adekvatnu materijalno-tehničku opremljenost mogu se očekivati vrhunski rezultati i ispunjenje zakonske uloge SIPA-e kao vodeće policijske agencije u BiH u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close