Izvještaj MUP-a ZDK za 22.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.04.2013.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

U toku noći 21/22.04.2013. godine, u ulici Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila VW golf 4, registarskih oznaka 537-M-691, vlasništvo M.I. Policijski službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
 
Zavidovići

Dana 22.04.2013. godine, u ulici Sokolovića, u ugostiteljskom objektu „Sens“, došlo je do međusobne tuče između više lica. Zbog povreda zadobijenih u tuči, u Kantonalnu bolnicu Zenica su upućeni G.I. i B.M., dok su G.M. i H.A. lišeni slobode i zadržani u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 22.04.2013. godine, u ulici Aleja šehida, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalolice K.F. palo sa bicikla na kolovoz i tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede glave, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close