Izvještaj MUP-a ZDK za 22.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 21/22.01.2013. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u ugostiteljski objekat „Delikates-cafe bar“, vlasništvo P.M., iz kojeg je otuđeno: televizor, tri boce alkoholnog pića i jedan kg kafe. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Kakanj

Dana 22.01.2013. godine, u ulici Željeznička, u krugu firme „Nes-Komerc“, izvršena je krađa dva akumulatora iz teretnog motornog vozila man, registarskih oznaka O94-J-024, vlasništvo H.N. iz Kaknja. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, službenici uniformisane policije slobode su lišili i zadržali u prostorijama za zadržavanje O.J. iz Kaknja.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close