Izvještaj MUP-a ZDK za 21.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 21.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 21.07.2014. godine, u ulici Zije Dizdarevića broj 14, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršeno je legitimisanje lica S.D. iz Zenice, te je izvršenim pregledom lica kod istog pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice S.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 20.07.2014. godine, u naseljenom mjestu Jelah, izvršeno je krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo “Opel”, registarskih oznaka 079-T-351, vlasništvo S.S. iz Tešnja, iz kojeg je od strane nepoznatog lica otuđena ručna torba u kojoj su se nalazili lični dokumenti oštećenog i novac u iznosu od 750,00 KM i 150,00 Eura. Mjere i radnje na pronalasku i otkrivanju izvšioca ove teške krađe, te na utvrđivanju bitnih činjenica i dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 21.07.2014. godine, u 15,30 sati, u ulici Travnička cesta, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo „Škoda” kojim je upravljalo lice Dž.A. iz Zenice, vozilo „Mercedes” kojim je upravljalo lice A.M. iz Sarajeva i vozilo „Jetta” kojim je upravljalo lice B.M. iz Zenice. U Kantonalnoj bolnici Zenica kod vozača Dž.A. su konstatovane lake tjelesne povrede, dok su kod suvozača iz vozila Mercedes, lica S.F. iz Zenice, konstatovane teške tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 21.07.2014. godine, u 15,05 sati, u naseljenom mjestu Novi Šeher, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo „Audi”, registarskih oznaka J71-J-432, kojim je upravljalo lice S.M. iz Maglaja i pješak K.A. iz Maglaja, kod kojeg su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane teške tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još šesnaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close