Izvještaj MUP-a ZDK za 21.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 20/21.01.2013. godine, u mjestu Stranjani, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila jetta, registarskih oznaka T84-M-051, vlasništvo R.N. iz Zenice. Dana 21.01.2013. godine, u mjestu Dobriljevo, policijski službenici Policijske stanice Centar pronašli su navedeno vozilo. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 21.01.2013. godine, u ulici Kučukovići, policijski službenici su prilikom pregleda lica V.S. iz Zenice, kod istog pronašli 1,45 grama zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Breza

Dana 21.01.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u vršenju krađe željeza sa radilišta „Donji zanatski centar“, policijski službenici su zatekli lica P.S. i G.E., oba iz Breze. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close